[vc_row][vc_column][vc_column_text]
סנוזלן – מהפיכה בעולם הגירוי החושי
חדר הסנוזלן מייצר מעין מציאות נפרדת מהעולם החיצוני. באמצעות גירויי חישה שונים, מזמן החדר למטופל מפגש עם כל חמשת חושיו. מעצם שמו, הסנוזלן הינו מילה נרדפת לחוויה על-חושית, כיוון שהמפגש עם כל החושים בו-זמנית מעניק חוויה מרוממת בעלת עוררות רגשית חזקה מאד. השיטה המופלאה הזו, שפותחה לפני כ-40 שנה בהולנד, מתאימה לטיפול בילדים אוטיסטים, בעלי שיתוק מוחין, פיגור שכלי ותסמונות אחרות.
ב'רגש' החדר עוצב ותוכנן באופן הקשוב לכל האמצעים הטכנולוגיים המאפשרים עירוב חושי בעל עצמה אפקטיבית על המטופל באופן המלמד ומעמיק את הבנת וחקר העולם, תוך הימצאות בסיבה בטוחה ומרגיעה.
חדר הסנוזלן במרכז 'רגש' מחופה במזרונים בהירים ונוחים, בקירות מרובות אמצעי תאורה, מסכים עם צורות מתחלפות, סיבים אופטיים, מקרנים, לייזר וצבעים מתחלפים– שנועדו כולם לעורר ולגרות את חוש הראיה. על מנת להעצים את החוויה בטיפול בממד השמיעתי- קיימת מערכת של מוזיקה מתחלפת ואינטגרטיבית בהתאם למיקום שבו הילד נמצא ובהתאם לחפצים בהם הוא נוגע. כל החומרים המרכיבים את החפצים בחדר תוכננו כך שיתכתבו את חוש המישוש כמו; חום וקור, רטט, צורות, פרוות ומרקמים בעלי חספוס.מבחינת חוש הריח שורר תדיר ריח נעים המשתלב עם יתר החושים הניעורים בטיפול זה. המזרנים, הכריות והמבוכים בחדר מעודדים את היציבות ואת שיווי המשקל של הילד.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]